Мейзи Уилямс: Смъртта на Джако разби сърцето ми
Мейзи Уилямс: Смъртта на Джако разби сърцето ми / netinfo

Мейзи Уилямс е от оригиналната група „Бони М", която взривяваше дискотеките в целия свят в средата на 70-те години. Със сегашната си формация Мейзи прави лятно турне в България, като четворката ще бъде в Добрич, Шумен, Варна и Бургас.

Тази вечер е концертът в летния театър на Добрич. Преди шоуто шоколадовата певица и колегите й пожелаха да разгледат музеите и забележителностите на града. Мейзи сподели, че пази прекрасни спомени за Майкъл Джаксън.

Какво изпитахте, когато научихте за смъртта на Майкъл Джаксън?

Съобщението за смъртта на Майкъл разби сърцето ми. Познавах го лично, ние сме работили заедно няколко пъти. Той беше един от най-прекрасните хора, които някога съм срещала. Познавам го, още когато беше член на групата „Джаксънс файв" - тогава работихме за първи път заедно. Имала съм няколко повода за срещи с него и семейството му. Мисля, че е много тъжно - начинът, по който умря и начинът, по който беше третиран в живота си.

Мисля, че медиите бяха много лоши към него. Той даде толкова много от себе си на хората, но каквото и да се опитваше да прави, медиите го омаловажаваха. А той започна кариерата си толкова млад.

Кога сте работили заедно с Джаксън? 

В Германия, през 70-те години, участвали сме заедно в телевизионни шоу програми. МайкълДжаксън беше много впечатлен от това как танцуваше Боби Фарел /от оригиналния състав на „Бони М"/. Майкъл стоеше и го наблюдаваше на репетициите и го питаше - „Ей, къде си се научил да се движиш така!?".