Ученици от СОУ Сава Доброплодни заеха ръководни постове в областната управа
Ученици от СОУ Сава Доброплодни заеха ръководни постове в областната управа / netinfo

Градският стадион в Шумен „Панайот Волов" да бъде деактуван като държавна собственост и да стане общинска собственост. Писмо с такова искане към Министерски съвет бе подготвено днес от ученици от СОУ „Сава Доброплодни", които за няколко часа заеха ръководни длъжности в областната управа. Инициативата бе част от Ден на ученическото управление, идеята за който е възникнала по време на експониране на изложба на учениците в областна администрация през месец март.

Длъжността областен управител зае десетокласникът Трифон Тодоров, негов помощник бе Даяна Александрова, зам.-областни управители бяха Александър Асенов и Явор Минчев. Ученици заемаха и ръководни позиции в специализираната и обща администрация.

В сряда ще бъде извършен технически оглед на градския стадион, за да бъде оценено състоянието му. Ще бъде изготвен и проект за необходимостта от ремонт на спортното съоръжение, като ще се наблегне на подобряването на условията на централната трибуна, както и монтирането на козирка там, стана ясно по време на пресконференция, на която временният областен управител и екипа му съобщиха за свършената от тях работа. Друг от проблемите на областта, които са били коментирани днес е този с регионалното депо за отпадъци до кв. „Дивдядово". Предстои от 16 юли още 8 варненски общини да извозват отпадъците си там и младежите заявиха, че това не е желателно, тъй като втората клетка на сметището не е изградена. Те казаха още, че ще се търсят начини за доизграждането на депото.

Областният управител на Шумен Тодор Тодоров обясни, че инициативата за Дена на ученическото управление ще продължи и в бъдещето, като ще бъдат привлечени и други държавни институции в Шумен. „Целта е младежите да се запознаят с работата на институциите в града", каза още Тодоров. По думите му, днес учениците доста бързо са се ориентирали в проблемите в областта и в частност с тези, свързани със спортната база в Шумен.