ДПС подкрепя мажоритарната кандидатура на Румен Петков
ДПС подкрепя мажоритарната кандидатура на Румен Петков / netinfo

Плевенската областна организация на Движението за права и свободи подкрепя мажоритарната кандидатура на Румен Петков, това каза за Дарик водачът на пропорционалната листа на ДПС Митхат Метин.

Много са силните фигури на мажоритарни кандидати в Плевенска област в момента, изтъкна той като подчерта и други имена - на Цецка Цачева и Камелия Касабова. Той поясни, че по дефиниция Движението за права и свободи не може да подкрепи представител на Атака, тъй като двете партии имат коренно различни философски принципи.

"Най-близко до нас, до нашия избирател, стои фигурата на г-н Петков. Въпреки всичко, което се изписа и изговори за него в последните няколко години, той направи много за региона и като министър, направи много за плевенската общественост, поради това мисля, че той би бил успешен мажоритарен депутат от нашия регион", бяха думите на Метин.

Решението за обединяването на усилията е взето след преговори с Коалиция за България и одобрение от централното ръководство на Движението за права и свободи.