Фара Фосет не успя да пребори рака
Фара Фосет не успя да пребори рака / снимки: БГНЕС

Американската актриса Фара Фосет не успя да пребори рака и почина на 62-годишна възраст в болница в Лос Анджелис. Страшната диагноза, рак на правото черво, й беше поставена през 2006 година. Въпреки многобройните опити за лечение, не само в САЩ, но и в Европа, болестта не спря да се разпространява.
 
Новината за смъртта на един от секссимволите в киното съобщи актьорът Раян О`Нийл, с когото Фара сключи брак само преди дни, въпреки че двамата имат връзка от години. В изявлението на О`Нийл се казва: "След дълга борба с рака обичаната Фара си отиде. Макар това да са изключително тежки дни за семейството и приятелите й, нека я запомним с красивите години, които прекарахме с нея и със съзнанието, че тя донесе радост на толкова много хора по света".
 
Неотдавна американската телевизия NBC излъчи документален филм, в който актрисата разказва за борбата си с болестта. В откровено интервю Фосет признава: "Искам да живея. Затова казвам на Бог, защото всичко е в неговите ръце, сега е моментът за чудо".
 
За почитателите на киното Фара Фосет е популярна с участието си в сериала "Ангелите на Чарли". Снимала се е в повече от 50 филма. Последната й роля е от 2004 година в комедията "Купон на открито". Фосет е една от най-възрастните жени, позирали някога за Playboy. Актрисата направи фотосесия за списанието през 1995 г., когато беше на 48 години.