Троянски художници редят изложба в Добрич
Троянски художници редят изложба в Добрич / netinfo

Двама троянски художници - Милко Тодоров и Георги Миленов, подреждат свои произведения в добричката художествена галерия. Те са представители на две поколения и членуват в художествената група в балканския град, която събира около 40 творци.

Милко Тодоров е роден през 1957 година, завършил е Учителския институт в Дупница. Работи в областта на пейзажа. В Добрич той представя живописни платна.

25-годишният Георги Миленов е завършил Керамика първо в средното училище в родния Троян, а после - и в Националната художествена академия, в класа на проф. Красимир Джидров. От две години има майсторско ателие в Троян. Участвал е в пленери и групови изложби в страната и чужбина. В момента негови творби са показани и в самостоятелна изложба в родния му град. Миленов подрежда в добричката галерия керамични пластики.

Организатор на изложбата е добричкият автор Георги Събев, със съдействието на Художествена галерия Добрич и двете общини - Добрич и Троян.

Гостите предлагат сътрудничество на добричките художници. Те ги канят да гостуват на малки групи в общи изложби в балканското градче. Работи се също върху възможност да се организират пленери - в планината и на морето.