Със спортен празник казват “Здравей, ваканция без дрога” в Троян
Със спортен празник казват “Здравей, ваканция без дрога” в Троян / netinfo

Спортен празник под надслов "Здравей, ваканция без дрога" организират Община Троян и Общински педагогически център, съобщават от администрацията в града. Инициативата е по случай Международния олимпийски ден - 23 юни. Откриването на празника е във вторник от 17.00 часа на централния площад "Възраждане" в Троян.

Посетителите ще могат да видят демонстрации на спортните клубове по айкидо, карате, джудо и самбо, ще се проведе и среща по стрийтбаскет. Тогава ще бъдат съобщени и резултатите от обявения тематичен конкурс за есе, рисунка и компютърна презентация на тема "Не на дрогата!". Отличени са 26 есета и рисунки, както и 4 компютърни презентации на деца, които ще бъдат наградени.

Надсловът на спортния празник "Здравей, ваканция без дрога" е във връзка и с Международния ден за борба с наркотиците - 26 юни. В този ден от 19.30 часа в салона на НЧ "Наука" Троян ще се състои концерт на Графа. Концертът се осъществява в рамките на проекта за сексуално и репродуктивно здраве на СОУ "Васил Левски" Троян и с финансовата подкрепа на Община Троян.