Обновен дом за децата от интерната
Обновен дом за децата от интерната / netinfo

В модерно обзаведени стаи ще се помещават 7-годишните от бургаския интернат "Ал. Г. Коджакафалията". Бургаската строителна компания “Мелаинвест” извърши в рамките на месец реконструкция и обзавеждане на четири стаи за най-малките обитатели на дома. Три от тях са спални помещения, а четвъртата е хол-всекидневна, в която възпитаниците на дома ще провеждат всекидневните си занимания, ще участват в ролеви игри и ще гледат телевизия в среда близка до семейната.

Това е първото дарение от подобен характер за учебното заведение през последните две години.

Фирмата дарител е осигурила 18 нови легла, 12 шкафа и 4 гардероба. От “Мелаинвест” подариха на малчуганите и картини, рисувани от малки художници от “Общински детски комплекс”, а средствата от закупуването на платната ще бъдат използвани за благотворителност. 

Новите стаи ще станат дом на 13 деца на седем годишна възраст. Те идват от Дом за медико-социални грижи “Щурче” град Средец.За първолаците ще се грижат петима възпитатели и един социален работник.
Обновените помещения бяха инспектирани от представители на Община Бургас и местното ръководство на отдел "Закрила на детето".

В ,,Александър Георгиев - Коджакафалията” живеят деца от 7 до 18-годишна възраст. В четирите части, децата са разделени по възрастов показател: 7-9 годишни, 10-12 годишни, 13-15 годишни, 16-18 годишни. 

Представителят на “Мелаинвест” инж. Ангел Михайлов получи благодарствено писмо за дарение от Йордан Тодоров – директор на бургаския дом за деца и юноши.