Божидар Димитров влезе в листите на ГЕРБ
Божидар Димитров влезе в листите на ГЕРБ / cнимкa: DarikNews, Юлиана Николова
Божидар Димитров влезе в листите на ГЕРБ
20366
Божидар Димитров влезе в листите на ГЕРБ
  • Божидар Димитров влезе в листите на ГЕРБ

Бойко Борисов няма да бъде в нито една от листите на партия ГЕРБ за изборите за парламент. Това стана ясно след като партията обяви кандидатите си за депутати.

От ГЕРБ залагат преди всичко на нови лица, които имат авторитет в своите райони. По-известните имена са Божидар Димитров - мажоритарен кандидат и водач на пропорционалната листа в Бургас, Вежди Рашидов - мажоритарен кандидат и водач на пропорционалната листа в Кърджали.

В 23 многомандатен избирателен района (МИР) в София водач на пропорционалната листа е Цветан Цветанов, а мажоритарен кандидат Борис Грозданов, в 24-ти МИР в София кандидатите са - пропорционален Йорданка Фандъкова и мажоритарен Владислав Горанов, в 25-ти район пропорционалната листа се оглавява от Красимир Велчев, а мажоритарният избор е Моника Панайотова.

Отсъствието на Борисов от листие председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни така: „Г-н Борисов ясно и категорично е заявявал позицията си, че има поет ангажимент към София. Ако политическа партия ГЕРБ получи подкрепата, за да може да състави кабинет, естествено Борисов ще бъде премиер на този кабинет". Не виждам защо трябва да мине през изборите за депутат, за да стане премиер. „Аз смятам, че с присъствието си като кмет на София, това, което е направил и това, което искаме да реализираме като политика, е дало своя знак", каза още той.

Никой в БСП отдавна не го е приемал за член на партията. Така министър-председателят Сергей Станишев коментира оттеглянето на проф. Божидар Димитров от левицата.