Генерали и министри водят битката за НДСВ на 5-ти юли
Генерали и министри водят битката за НДСВ на 5-ти юли / netinfo

Ген. Нонка Матова е мажоритарният кандидат на НДСВ за Пловдив-област, водач на листата ще бъде проф. Пламен Моллов. Кандидатите за народни представители в 41-ото Народно събрание на жълтата партия бяха утвърдени късно снощи на заседание на Политическия съвет. Бившият финансов министър Милен Велчев остава мажоритарен кандидат и водач на листа за Пловдив-град.

 Третото място в листата на НДСВ за областта е за председателя на Надзорния съвет на винарска изба "Розова долина" Бранимир Ботев, който е в много близки отношения с фамилията на Симеон Втори. Винопроизводителят държи правата върху производството на специална царска селекция и има правото да ползва личния царски герб. На второ място е депутатът Рупен Крикорян.

Наред с утвърдените имена от НДСВ в листите са включени представители на Партия на българските жени и на „Зелената партия - Българските зелени", с която НДСВ има споразумение за партньорство на парламентарните избори.

Заместник-министърът на околната среда и водите Любка Качакова е мажоритарен кандидат на партията в Пазарджик, а Весела Драганова (Партия на българските жени) - водач на листа.

Министърът по европейските въпроси Гергана Паси ще е мажоритарен кандидат и водач на листата в Смолян.