Емил Стоянов за работата, музиката и наградите
Емил Стоянов за работата, музиката и наградите / emilstoyanov.eu
Емил Стоянов за работата, музиката и наградите
20141
Емил Стоянов за работата, музиката и наградите
  • Емил Стоянов за работата, музиката и наградите

Емил Стоянов е един от първите петима кандидати на ГЕРБ за депутати в Европейския парламент. Шеф на телевизия Европа и издателство "Пигмалион", Стоянов е преди всичко интелектуалец, но и бизнесмен, а както се очертава и успешен политик. Ето и какъв човек е сред приятелите и семейството си Емил Стоянов.

Пловдивчанинът Емил Стоянов обича родния си град Пловдив, семейството си и музиката на „Бийтълс".

Докато брат му Петър беше президент, противниците на Емил Стоянов твърдяха, че той постига успехи заради брат си. Петър Стоянов не е вече президент, но Емил продължава да има успехи - той е създател на телевизия Европа, основател на издателството на Пловдивския университет и на издателство "Пигмалион":

„Пигмалион" е едно много хубаво издателство, аз много си го харесвам и го обичам. Най-важното за него е това, че то работи от първия си ден за утвърждаването на намско-езичната литература у нас, както и за европейските ценности в България".

Стоянов премълчава, че е носител на Почетния кръст на президента на Австрия за наука и изкуство. През 2002 отличието му връчва австрийският посланик в София по това време.

Две години след това получава и почетния кръст за заслуги към немската култура. През това време развива издателствата и телевизията. Сега пред него това е ново предизвикателство - депутат в Европейския парламент. Зад сериозния бизнесмен обаче стои много весел и приятен човек, разказва съпругата му Маргарита Ралчева, журналист в тв Европа:

„Емил е изключително отговорен, много любвеобилен, сериозен, много привързан към семейството си, много силно привързан към родния си град и затова навсякъде казват, че ще работи за културното наследство на Пловдив, работохолик".

Кандидатът на ГЕРБ за депутат в Европейския парламент Емил Стоянов прекарва оскъдното свободно време на съвсем прозаично място, разказва съпругата му Маргарита Ралчева: „Тримата обикновено ходим по детски площадки, където има люлки и пързалки. Емилия скоро ще стане на четири години, за нея това е най-интересното. Често посещаваме зоопарка. Ходим на места, където има деца и тя може да се забавлява. Обичаме да пътуваме.

Досега Емил Стоянов трябваше да съчетава семейството и бизнеса. Много е вероятно към ангажиментите му да се прибави и работата в Европейския парламент.

Целия разговор можете да чуете в прикачения звуков файл.