Сюзан Бойл с планове за бъдещето въпреки второто място
Сюзан Бойл с планове за бъдещето въпреки второто място / снимка: Интернет

Сюзан Бойл бързо ще забрави поражението на финала на телевизионното риалити шоу "Британски таланти", където се класира втора, благодарение на проектите за диск и филм, които може да й донесат богатство, пишат британските вестници.

Очаква се певицата, изплувала от неизвестността и превърнала се на 48 г. в световна знаменитост, благодарение на предаването на ITV, да започне следващата седмица репетиции за записа на бъдещ диск, който може да бъде направен в Прага със симфоничен оркестър, тръби таблоидът "Нюз ъв дъ Уърлд".

Продуцентът и водещ Саймън Кауъл е заявил за вестника, че разработва кариерна стратегия за новата си звезда и не изключва да продаде правата върху историята й за киноадаптация. "Мисля, че ще стане супер филм", заявил той. От контракта за диск, правата за филм, публикуването на мемоарите й и други приходи, получени от участия по телевизията или от реклами, певицата може да спечели от 6 до 8 милиона британски лири (7-9 милиона евро) през следващата година, пресмятат таблоидите.

"Сюзан е вече икона. Време е да се възползва. Лудост е да се изчаква", заявил приближен на Кауъл за в. "Сънди Мирър".

Стара мома, не особено представителна, живееща в шотландско село сама с котката си след смъртта преди две години на майка й, безработна със седмична социална помощ от 130 лири (149 евро) - това е портретът, нарисуван от "Нюз ъв дъ Уърлд" на Сюзан Бойл преди участието й в "Британски таланти", което я изстреля на върха. Макар да бе сочена предварително за победител, Сюзан Бойл остана на второ място, но явно лесно ще се утеши с очертаващите се пред нея перспективи.