Петдневен траур в Раднево заради смъртта на кмета
Петдневен траур в Раднево заради смъртта на кмета / снимкa: Община Раднево

От понеделник община Раднево е в петдневен траур заради смъртта на кмета на града Нончо Воденичаров, който почина по време на снимките на четвъртия сезон на Survivor на Филипините. Решението е било взето от Общинския съвет, каза за Дарик заместник-кметът Александър Иванов.

Филипинската полиция съобщи подробности за смъртта на 53-годишния Нончо Воденичаров, починал от инфаркт на остров Карамоан, Източни Филипини, предаде ДПА. В съобщението се казва, че докато е участвал в една от игрите, той е получил инфаркт и е починал на място. Причината за смъртта е била потвърдена от двама лекари. Не са дадени подробности за характера на задачата, която е изпълнявал Воденичаров. На остров Карамоан са били снимани и френско, и израелско издание на популярното американско телевизионно шоу "Сървайвър", отбелязва ДПА.

Като участник в Survivor Воденичаров е бил подложен на детайлен медицински преглед, преди да замине за Филипините. Бил е в перфектно здраве, а по време на тестовете за издръжливост е показал отлични данни. Нончо Воденичаров е получил инфаркт по време на награждаване на едно от племената в рамките на снимачния ден, съобщават от бТВ, които излъчват Survivor. Всеки ден участниците задължително се преглеждат преди състезание. Лекар присъства, както по време на игрите, така и по време на целия снимачен процес. При прегледите здравословното състояние на Нончо Воденичаров е било добро. В Survivor Нончо Воденичаров е бил един от любимците в племето. Ползвал се е с уважението на всички. Той е човекът, който основно се е грижел за храната и е направил заслон за съплеменниците си. 

Тялото на Воденичаров ще пристигне в България, най-вероятно в сряда. Всички участници в състезанието искат да продължат напред. Съплеменниците на Нончо Воденичаров са амбицирани да играят в негова памет и да дадат най-доброто от себе си, допълват от бТВ.

Воденичаров бе кмет на град Раднево. Той беше и президент на футболен клуб "Миньор"-Раднево, участвал е в много филми, между които "Време разделно" и "Хан Аспарух". Има издадени и няколко поп фолк албума.