Стара Загора

Изложба на българска шевица

25 май 2009 07:17 | Автор: Деляна Бобева

Изложба на българска шевица
Българска шевица- царски бод © Д.Бобева- архив  

Изложба на българска шевица се открива тази вече - понеделник 25-ти май от 17,30 часа в исторически музей „Искра „ в Казанлък.
Експозицията, която представлява етнографска колекция на народни носии, е част от програмата за тазгодишния празник на розата, чиято кулминация е в неделя- 31-ви май.

По традиция такъв род прояви събират интереса на стотиците чужди туристи, посещяващи Казанлък и Розовата долина в дните около празника.
В друга експозиция, откриваща се 30 минути по-късно в галерия „Рувел" художници от Казанлък и района ще покажат своята визия в палитра и цвят за магията на розата.
Като част от Празника на розата е и утрешното откриване на традиционното национална търговско изложение „Казанлъшка роза". Щандовете с продукция на български фирми са подредени в залите на ДК „Арсенал.Етикети: българска шевица, ИМ "Искра", празник на розата, галерия "Рувел", национално търговско изложение "Казанлъшка роза"

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още