Отново обвиниха руския консул в Бургас Тонко Фотев в блудство
Отново обвиниха руския консул в Бургас Тонко Фотев в блудство / снимка: почетно руско консулство / Това не е първото обвинение срещу Тонко Фотев

Руският консул в Бургас Тонко Фотев отново е обвинен в опит за блудство. Близо две години след случката, 26-годишната Любомира Кирилова официално оповести пред медиите, че е била сексуално насилвана от бизнесмена и ще подаде жалба срещу него във Върховната Касационна Прокуратура днес. Тя обаче отрече да има общо с кампания срещу Фотев, с която бизнесменът нееднократно е оправдал обвиненията срещу него.

Кирилова разказа, че през юли месец 2007 г., Фотев се е опитал да блудства с нея, в тоалетната на бургаско заведение. Тя обясни, че подава жалба чак сега, за да “помогне на други момичета да не стават жертва на насилника”.

По думите й, не е знаела, кой е въпросният бизнесмен, докато не е прочела името му в интернет. Фотев, нашумя печално със скандала около носителката на титлата "Лице на Бургас 2007" Анна Зартова. Името му беше замесено и в трафик на момичета в чужбина, както и в други обвинения в блудство.

Любомира Кирилова е от Русе, омъжена е и има малко дете. В момента е в отпуск по майчинство. Преди това е работила като продавачка.