Момче от Шумен спечели международен фестивал за красота и талант
Момче от Шумен спечели международен фестивал за красота и талант / netinfo
Момче от Шумен спечели международен фестивал за красота и талант
19693
Момче от Шумен спечели международен фестивал за красота и талант
  • Момче от Шумен спечели международен фестивал за красота и талант

12 - годишният Добри Добрев от Шумен спечели тазгодишното издание на Международния фестивал за красота и талант Stars and little stars of the Universe 2009, във групата на момчетата между 9 и 12 г. Това съобщи днес президентът на модна агенция "Фаворит" Албена Рахнева. Конкурсът се проведе в Лондон между 7 и 12 май, България участва за първи път, допълни тя. От страната ни на него се явиха общо 5 момичета, а единственото момче беше Добри - заяви Рахнева.

В конкурсната програма са участвали над 120 момичета и момчета от 11 държави от Европа, Азия и Африка. Освен приза в генералното класиране, Добри е спечелил и наградата за най-интересно интервю, проведено от журито на английски език.

Специално за участието си във фестивала Добри е подготвил камерен фолклорен танц на основата на добруджанската мъжка ръченица, за който му е помогнал Красимир Савов от общината.

Добри Добрев е модел на „Фаворит" от около година и половина. Ученик е в шести клас, учи в СОУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен. Мечтае да стане адвокат.