Добрич

Показват уникални ловни трофеи

18 май 2009 08:55 | Автор: Дарик Добрич

Показват уникални ловни трофеи

Изложбата „Лов и ловни трофеи" ще се открие в 17.30 часа в музея в градския парк. Тя е организирана от кметството и Регионален исторически музей - Добрич и е посветена на Международния ден на музеите и европейската инициатива „Нощ на музеите".

Експозицията представя  ловни трофеи на елени, антилопи, газели, кафява мечка, диви прасета, диви кози и други, които са собственост на български и чужди ловци и са отстреляни у нас, в Европа и Африка. Сред тях могат да се видят трофеи, които са носители на 20 златни, три сребърни и три бронзови медала. 

В атрактивната експозиция препарираните птици и бозайници са аранжирани в диорами, които ги представят в естествена среда. По-голяма част от експонатите са изработени от дългогодишния музеен специалист Стоян Нонев, който е основателят на лабораторията по таксидермия в град Добрич и е един от най-добрите препаратори в България. Негови експонати неведнъж са участвали в международни изложения и са печелили престижни отличия и награди. Те впечатляват не само с майсторската си изработка, но и с това, че съхраняват красотата на живата природа и се доближават до произведения на изкуството.

Изложбата ще е отворена за посетители от 18 май до 30 септември 2009 година. В нощта на музеите експозицията ще работи до полунощ.Етикети: лов, трофеи, Добрич, Стоян Нонев

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Слушай Дарик Добрич на живо

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той:… Виж още