Печатът върху документите за регистрация на СДС в ЦИК бил фалшив
Печатът върху документите за регистрация на СДС в ЦИК бил фалшив / DarikNews

Мартин Димитров и Любов Панайотова внесоха заявление в Централната избирателна комисия за Европейски парламент, в което заявяват, че Пламен Юруков и Пламен Радонов, които внесоха в комисията документи за регистрация на СДС за участие в изборите за Европарламент, не представляват партията. Във внесеното заявление се посочва още, че внесените документи за регистрация са порочни.

Там пише още, че документите за регистрация са подпечатани с фалшив печат, а не с автентичния печат на Политическа партия СДС. За да се убедите в това, моля да сверите печата, положен върху внесените от Радонов и Юруков документи, с представения ви в настоящото заявление образец от автентичния печат - образец, който се съхранява и в регистъра на политическите партии при Софийския градски съд, пише Мартин Димитров.
  
Според него Централната избирателна комисия за Европейски парламент е приела, вместо изискуемия оригинален документ от Сметната палата, негов дубликат, издаването и представянето на какъвто представлява грубо нарушение на нормативните актове и на вътрешните правила на самата палата.
   
Изпълняваме решението на Националния съвет на СДС, което е за явяване на изборите като част от синята коалиция, заяви Мартин Димитров, след като внесе заявлението в Централната избирателна комисия.