Керемедчиев: Идват сърби и македонци
Керемедчиев: Идват сърби и македонци / netinfo
Керемедчиев: Идват сърби и македонци
19340
Керемедчиев: Идват сърби и македонци
  • Керемедчиев: Идват сърби и македонци

През тази година издадените входни визи за сръбски граждани са се увеличили с 60%, а тези за македонци с 48%. Нови са и 3 годишните визи с опция за многократно влизане за руснаци, които притежават недвижими имоти у нас.

Така коментира отрицателните прогнози за приток на туристи през летния сезон заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев в Свети Влас. Там той участва в кръгла маса по проблемите на културно-историческия туризъм.

Заместник-министър Керемедчиев прогнозира, че въпреки глобалната финансова криза, България остава предпочитана туристическа дестинация. Въпреки, че в Сърбия започва подмяна на досегашните паспорти, България ще продължи да издава визи за нейни граждани до последния възможен срок.

На срещата в Свети Влас участва и Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Той разясни големите възможности, които предлага нашето културно-историческо наследство именно за такъв вид туризъм, а не само за сезонен.

„При гъвкава визова политика и широка рекламна подкрепа от правителството, това ще даде възможност по-голямата част от туристическата база да бъде запълнена почти през цялата година, а не само сезонно", подчерта професор Димитров.