Полицаи, кадрова военнослужеща и дете са изгорелите на АМ „Тракия”
Полицаи, кадрова военнослужеща и дете са изгорелите на АМ „Тракия” / снимки: DarikNews, Виктор Кадири

Четирима души изгоряха в автомобил на автомагистрала „Тракия" при жестока катастрофа на 115-и километър. Трагедията се разигра около 13:30 часа в близост до ресторант „Хепи" преди Пловдив.

Загиналите са двама полицаи, 5-годишното дете на единия от тях и съпругата му, която е кадрови войник. Овъглените до неузнаваемост трупове на четиримата бяха идентифицирани 7 часа след като автомобилът им „Пежо 206" изгоря, след като бе блъснат отзад от „Волво" със софийска регистрация.

Загиналите полицаи са служители на Отрезвителя в Пловдив. Единият от тях, който е на 31 години, е пътувал със семейството си до София, за да получат визи от американското посолство. Фамилията планирала пътуване до САЩ, където живее майката на жената.

Все още не са готови резултатите от ДНК-експертизата, която по безспорен начин трябва да установи самоличността на изгорелите в колата. Погребенията са насрочени за утре, научи Дарик.

Първоначалните данни сочеха, че „Пежо"-то е било спряно в аварийната лента, при което „Волво"-то, помитайки го отзад, го е изтласкало в мантинелата вляво. Събраните данни обаче сочат, че колата не е била спряна в аварийното платно в момента, когато е ударена. Разследващи заявиха пред Дарик, че тя се е движела в средната лента на магистралата в посока Пловдив. Вероятно висока скорост на идващото отзад „Волво" или отклоняване вниманието на водача е причинило удара, отхвърлил „Пежото" в мантинелата, при което то е избухнало в пламъци.

Няма данни изгорелият автомобил да е бил с газова бутилка. Според свидетели не е имало взрив.

Младият мъж, шофирал „Волво"-то, съпругата му, едногодишното им дете и още една жена са откарани в Университетска болница, но са изписани. Двете жени са с леки контузии, а бебето е невредимо, каза пред Дарик директорът на болницата доц. Илия Баташки.

Пловдивските полицаи са в шок от новината, че загиналите са техни колеги. Те припомниха, че миналата година по това време - на Цветница, на Асеновградско шосе край Пловдив също при катастрофа изгоряха петима младежи.