Сесии по рефлексотерапия в Областната болница
Сесии по рефлексотерапия в Областната болница / netinfo

Сесии по рефлексотерапия започват да се провеждат в Габровската многопрофилна болница, информират от лечебното заведение.  От началото на май шотландката Карол Гаскойн, която  е бакълавър на науките от Университета  в Единбург, ще практикува в областния стационар нетрадиционния начин на лечение.  Рефлексологията (рефлексотерапия) е форма на алтернативна медицина, която допълва официалните методи на лечение чрез масаж на рефлекторните области и акупресурни точки на стъпалата, ръцете и меката част на ушите.  В тези зони се намират рефлекторни области, които са свързани с всички части на тялото и са подредени така, че оформят карта на всички анатомични органи.

 

 Процедурите  са безвредни, с продължителност един час и се прилагат с добър ефект при хормонален дисбаланс, мигрена, дихателни и храносмилателни проблеми, недобро оросяване и изтръпване  на крайниците, болки в гърба и кръста, последици от стрес и др. Допълващата терапия не претендира „да лекува всичко”, но практическите резултати са добри, допълват от ръководството на болницата.

 

Терапевтичните сесии се провеждат два пъти седмично в приемно - консултативен кабинет на болницата при единична цена 30 лв.