Раздадоха 28 награди за кампанията “Моят чист град 2009”
Раздадоха 28 награди за кампанията “Моят чист град 2009” / netinfo

Приключи кампанията “Моят чист град 2009”, организирана от Община Русе. 28 награди на стойност 3620 лева бяха раздадени на победителите в няколко конкурса в рамките на акциите по пролетното почистване.

В конкурса за есе участваха 12 творби на тема „Моят чист град”.
Първа и втора награда грабнаха ученичките от Математическата гимназия Йоанна Маринова и Яница Пехова. Трета е Глория Георгиева от Английската гимназия. Присъдени бяха и две поощрителни награди – на Анелия Йорданова – от 3 клас на ОУ „Алеко Константинов” и на Камелия Пенкова – от 4 клас на ОУ „Любен Каравелов”.

В конкурса за рисунка, който се проведе на 11 април, първа награда отиде при 13-годишната Искрена Костадинова, на второ място е Камелия Пенкова на 11 години, а трети е 6-годишният Никола Кирилов. Поощрителните награди са за Стефан Колев на 5 години, за Екатерина Георгиева на 12 години и за 8-годишната Александра Арабаджийска.

В конкурса за почистване в населените места в общината най-усърдно се включиха детските градини. Заслужено първото място си поделиха ЦДГ „Пинокио” в Русе и ОДЗ „Синчец” в кв. “Средна кула”. На второ и трето място бяха класирани ЦДГ „Детелина” и ОДЗ „Снежанка”. Четирите поощрителни награди са за детските градини „Червената шапчица”, „Звездица”, „Роза” в Ново село и за детска ясла № 12.

Личната градина на Татяна Йовребьо от село Тетово бе определена за най-добре почистената. Награда получиха също  семейство Джумазие и Сали Ибрямови от село Хотанца.

Голямата награда за хигиената на улиците, тротоарите, дворовете, градините, обществените площадки е за кметството на село Сандрово, следвано от кметствата на град Мартен и село Хотанца.

Отличени бяха ръководството и болните от Психодиспансера за почистването в района от ЛВЗ.

Клуб “Червена роза” пък бе отличен за уборката по крайбрежната ивица в Русе. За почистване района около блок „Яворов” структурите на гражданското общество в район „Приста” - сдруженията „Учителска подкрепа” , „Регионална достъпност”, „Европейски хоризонти” и обществен съвет “Приста” също бяха наградени. Отличен бе и Клуб на пенсионера до бл.12 в кв. „Дружба”.