Широка усмивка за успешен брак
Широка усмивка за успешен брак / снимкa: www.sxc.hu

Децата, широко усмихнати на семейните снимки, е три пъти по-вероятно да имат успешен брак, отколкото тези, които се мръщят, показва проучване, цитирано от БГНЕС.

 

Според учените, дори снимките, направени по време на семейни разходки, когато детето е на петгодишна възраст например, са показателни за бъдещия им брак. Учените запитали близо 650 възрастни за снимките им от последната година в училище и доколко ярки са били техните усмивки. След това изследователите от Университета в Индиана попитали доброволците, на възраст между 21 и 87 години, дали са имали развод и така свързали отговорите им с данните за техните усмивки.

 

"Широтата на усмивката подсказва дали участниците са преживели развод в определен момент от живота си", съобщават учените и допълват: "По-малко усмихнатите участници е по-вероятно да се разведат по-късно".

 

Втори експеримент със снимки, напарвани докато хората са били на петгодишна възраст, подкрепят заключението. Учените вярват, че хората, които по принцип са по-весели, е по-вероятно да се опитат да преодолеят трудностите във връзката и в брака си. Те считат също така, че веселите хора обикновено сключват брак с партньор, който отразява собствения им слънчев характер.