Участници в литературно ателие публикуват произведенията си
Участници в литературно ателие публикуват произведенията си / netinfo

Сборник с произведения ще издадат участниците в ателието по есеистика, водено от немския поет Ян Рьонерт. Творбите са резултат от съвместната работа на госта на Пролетния литературен салон и младежи от Русенския, Шуменския и Великотърновския университети.

В дните на форума, организиран от Международно дружество „Елиас Канети” с подкрепата на Община-Русе се проведоха още две работилници – по режисура с Леони Бонгарц и лирика с Мара Геншел и Никола Мадзиров. И трите завършиха с четения на няколко езика и разговори за мястото на писаното слово в съвременното изкуство.

В програмата на Пролетния литературен салон бяха включени и няколко четения на утвърдени автори. Форумът откри Теодора Димова с откъс от новия си роман с работно заглавие „Марма, Мариам”, озаглавен „Заспали от тъга”. Следващият автор, с който салонът срещна русенци, бе поетесата и преводачка Федя Филкова. Гостува и Георги Гроздев, собственик на издателство „Балкани”, чиято съществена част от изданията представят млади автори от съседните Балкански държави. Пролетният литературен салон завърши с четене на швейцарската писателка Ноел Рева. Тя пристигна в Русе като стипендиантка на мрежата от културни центрове ХАЛМА, чиито член е и МД „Канети”.