Предлагат Велико Търново за домакин на Европейска купа
Предлагат Велико Търново за домакин на Европейска купа / netinfo

Алпийските клубове “Трапезица- 57” /В. Търново/ и “Еделвайс- 74” /Килифарево/ ще получат най- голяма годишна субсидия, стана ясно след заседанието на Управителния съвет на Българската федерация по катерене и алпинизъм.

 

3 768 лева са отделени за великотърновци, 3 240 лв. за килифаревци от субсидията от ДАМС в размер на 20 бона. За другия клуб от Старата столица “Царевец” са предвидени 276 лева. Финансирането е изчислено на базата на резултатите на клубовете в държавни и международни състезания.

 

Ръководството на Федерацията взе решение и да предложи В. Търново за домакин на Европейската младежка купа по състезателно катерене през 2010 г. Таксата за кандидатстване, която е 500 евро ще бъде платена от Комисията по състезателно катерене, след съгласуване с ДАМС.

 

Ако кандидатурата бъде одобрена, след тригодишна пауза в ДКС “В. Левски” отново може да има международен старт. Девет клуба отпадат от федерацията зарази неплатен членски внос за тази година. Сред тях е и великотърновския АК “Трапезица”. 117 940 лева приходи очаква Федерацията през 2009 г., предвижда се разходите да са с 240 лева по- малко.