Децата на Колорит завоюваха награди на конкурс в Битоля
Децата на Колорит завоюваха награди на конкурс в Битоля / netinfo

С отличие “Златна четка” е удостоена плевенската артшкола «Колорит» по време на 27-мото издание на международния конкурс за детска рисунка в град Битоля – Република Македония.

Наградата е присъдена от международно жури за колекцията от 40 рисунки, с които школата се е представила на конкурса “Битоля - 2009”. С най-високата индивидуална награда на конкурса “Златна палитра” са отличени Лора Гаврилова -7г. за артистичния “Портрет в червено” и Елена Чифлигарска – 8г. за “Българска мома”. Дипломи за високи постижения са присъдени на Християна Дечева – 6г. за рисунката “Натюрморт с български мотиви” и на Лора Гаврилова за “Ваза с цветя”.

Наградата за колекция “Златна четка” дава право на две деца от школа “Колорит”, заедно с ръководителката на школата Майя Ананиева, да вземат участие в Международния арт фестивал “Малък Битолски Монмартър”- 2009, който ще се проведе през месец май в град Битоля - Македония. В рамките на фестивала се провежда и международен пленер, в който ще вземат

 участие 16 екипа от различни страни. Участниците ще имат за творческа задача да рисуват старата македонска архитектура в Битоля, Охрид и Крушево. Те ще се състезават за наградите на Международния фестивал. В конкурса “Битоля - 2009” са взели участие 14 350 творби на деца и младежи от 35 страни. За дванадесети път арт школа “Колорит” ще представи България на престижния арт фестивал в Битоля.