Анита Петрова с „Гран при” в конкурса ”Волна фантазия”-Русия
Анита Петрова с „Гран при” в конкурса ”Волна фантазия”-Русия / netinfo

Възпитаниците на школата по изобразително изкуство „АРТЕЯ”  спечелиха награди в няколко международни и национални конкурса. Анита Петрова е отличена с „Гран при” в конкурса ”Волна фантазия” - Адлер Сочи – Русия,  а Надя Богословова и Мюге Турхан с диплом за отлично представяне. Илияна Валентинова, Косара Маргаритова , Любомира Лазарова, Мюге Турхан и Християна Николаева имат сребърни медали от “Радостта на Европа” – Белград, Сърбия .

 

В националния конкурс „Водата извор на живот”- Шумен отличия са присъдени на 4 деца, а от конкурс „Св. Трифон Зарезан” – Сунгурларе - две са поощрителните награди за възпитаници на “АРТЕЯ”. В конкурса „Слънчевите руни в българските носии и тъкани” – Силистра, като преподавател е удостоена с отличие Нели Димитрова, която е и управител на “АРТЕЯ”. Очаква се да излезе книгата на Фондация „Д.Бербатов”, в която сред 500 номинирани в раздел наука, изкуство и спорт, са три деца от школата.

 

„АРТЕЯ” е създадена през 2008 година. В нея се обучават деца и ученици от 4 до 18 годишна възраст в рисуване, живопис, графика, приложно изкуство и моден дизайн. Обучението е целогодишно, включително и през ваканционните летни месеци, има и изнесено преподаване в частна детска занималня „Весела детска къща” и  в I ОУ „Христо Ботев”.