Детска градина с уникална зала по психомоторика
Детска градина с уникална зала по психомоторика / Дарик - Стара Загора

Приключи успешно реализираният проект „Сеансите по психомоторика – основно средство за превенция и промоция на психичното здраве на децата от 3 до 7 години” на Сeдмична детска градина №10 „Светлина”.

 

Това е единственото детско заведение в Стара Загора, което разполага с подобна зала по псохомоторика. По един час веднъж седмично с мачуганите работи и психолог. В детската градина има 120 деца в 4 групи.

 

Проектът е започнал на 1 юли миналата година и приключва на 20 февруари.  През този период са закупени дунапренени модули, басейн с топки и други уреди, които са необходими за физическото възпитание на децата. Идеята за залата по психомоторика е на директора на детската градина Йоанна Димитрова.

 

“Проектът бе удобрен на четвърто място сред всички 96”, обясни главният експерт на Дирекция “Устойчиво развитие и евроинтеграция” към Общината Мирослава Шопова. 10 хиляди лева са отпуснати за оборудването на залата. Финансирането е на Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от малцинства.

 

На тържествата в детската градина присъства кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев.