Дете се обеси на катерушка, имитирайки риалити шоу
Дете се обеси на катерушка, имитирайки риалити шоу / снимка: DarikNews
Дете се обеси на игра
17997
Дете се обеси на игра
Дете се обеси на игра
  • Дете се обеси на игра
  • Дете се обеси на игра

13-годишният Мартин Мартинов от град Козлодуй загина при нелеп инцидент по време на игра. След получено съобщение в полицията за труп на дете, висящ, завързан за врата, от детска катерушка, на мястото на инцидента е изпратен автопатрул. Пристигналите полицаи само констатирали смъртта на момчето.

 

Около 19 часа в понеделник Мартин си играел с 3-4 по-малки от него деца на детска площадка край училище "Св. св. Кирил и Методий", където учел. Условието на играта било да се преодоляват различни препятствия, наподобяващи риалити шоуто "Страх", и да се достигне до ключ, който се намирал в другия край на съоръжението. Като най-голям от групата Мартин започнал първи. Завързал се с метално въже за велосипеди за конструкцията на катерушката, но се подхлъзнал. Въжето притиснало сънната му артерия и спряло достъпа на кръв до мозъка. Това е най-вероятната причина за настъпването на смъртта. След инцидента останалите деца се изплашили и избягали. Тялото на момчето е свалено от случайно преминаващ през детската площадка мъж.

 

Родителите на децата от класа на Мартин събират пари, за да помогнат на майката за погребението. Момчето е сирак от 3 години.

 

Според директора на училище "Св. св. Кирил и Методий" Мария Костова досега децата не са забелязвани да играят на подобни игри, но според очевидци от района това не е била първата такава игра. Сряда е обявена за ден на траур в училището.

 

 

Новини от Враца