Карановската могила в „100-те национални туристически обекта”
Карановската могила в „100-те национални туристически обекта” / снимкa: Дарик - Сливен

Карановската селищна могила и Историческият музей в Нова Загора получиха удостоверение номер 76 от списъка на „100-те национални туристически обекта”. В новата класация Карановската могила и Исторически музей - Нова Загора заместиха връх Богдан. Отличието бе връчено на заместник-кмета на община Нова Загора Галя Захариева.

  

„Много е трудно да се определи кои обекти да влязат в класацията, защото страната ни е богата не само на природни, но и на културни и исторически забележителности”, коментира пред Дарик Димитър Мухтийски, един от експертите в отдел „100-те национални туристически обекта” към Българския туристически съюз.

 

По време на церемонията по връчването на удостоверението сребърни и бронзови значки "Опознай България" получиха и членове на ТД „Алеко 1900”, посетили 25 или 50 от стоте национални туристически обекта. Своята сребърна значка получи един от най-запалените туристи в дружеството – 11-годишният Велко Цветанов, който миналата година взе участие и в Традиционния колопоход България – Гърция.

 

„21 март 2009 г. ще остане паметен за нас и за всички жители на община Нова Загора, сподели след връчването на удостоверението Огнян Ненов, председател на ТД „Алеко 1900”.