Стартира озеленяването на училищата в Благоевград
Стартира озеленяването на училищата в Благоевград / netinfo

Стартира инициативата на Община Благоевград за почистване и озеленяване на дворовете на всички общински училища в областния център. За целта вчера школата, детските градини и яслите получиха общо 310 декоративни и 70 иглолистни дръвчета, 800 цъфтящи и 200 вечнозелени храсти, 2 500 корена жив плет и 320 кг. тревно семе.


Надпреварата между 13-те училища за почистване и озеленяване на дворовете започна в началото на седмицата, когато учебните заведения получиха по около 40 кг. боя за освежаването на оградите и съоръженията в дворовете.

От администрацията са осигурили и експерти общината и фирма “Биострой”, които ще са на разположение на образователните институции. Очаква се в инициативата да се включат както ученици и учители така и родители.

Предвидени са и две колективни награди – едната е за най-добро архитектурно решение, а другата за най-оригинална идея. Засаждането на дръвчетата и храстите е предвидено за 10.00 часа.

Те ще бъдат връчени на 23 март. Специални награди за проявена инициативност и творчество ще получат и 10 деца, представили свои проекти за визията на училищните си дворове.

Седмицата за освежаване и озеленяване е част от стартиралата в началото на февруари инициатива на община Благоевград “Да направим красив училищния си двор".

Още снимки от акцията по почистване и озеленяване на училищните дворове в Благоевград вижте в рубриката "В снимки"