10 хил. лева за автор на химн на Пловдив
10 хил. лева за автор на химн на Пловдив / netinfo

До 30 април ще се приемат текстове за химн на Пловдив, съобщи зам.-кмета по образование, наука и култура Георги Шопов, който е и председател на конкурсната комисия. Те трябва да се подават в 2 екземпляра в деловодството на общината, уточни той. 

 

Текстовете може да са написани специално за конкурса или избрани от вече издадени стихосбирки. 5 препоръчителни текста, подбрани от комисията, ще бъдат публично обявени на 12 май на интернет адрес www.himn.blog.bg.

 

Предложенията ще бъдат разглеждани от работна група от 10 човека, включваща известни музиканти и поети.

Вариантите за текстове с музика се събират до 19 юни, като музикалните композиции трябва да са на нотна партитура и на демо запис на CD.  Конкурсната комисия ще подбере 3 от тях, които ще бъдат представени на пловдивчани за обществен дебат. Той ще бъде открит на 30 юни, като творбите ще бъдат публикувани адрес www.himn.blog.bg, а коментари и мнения може да се изпращат до 10 юли на електронна поща  himnplovdiv@abv.bg.  

 

14 хил. от всички 15 хил. лева, които община Пловдив отпусна за конкурса, са предвидени за награди. 10 000 лева ще получат авторите, чието предложение ще бъда избрано за химн на Пловдив, поощрения по 2000 лева ще бъдат дадени за другите 2 творби, които са били в челната тройка при класирането.