Обявиха конкурс Ако можеха да говорят ...
Обявиха конкурс Ако можеха да говорят ... / netinfo

Конкурс на тема “Ако можеха да говорят…” организират Националният доверителен ЕкоФонд, Сдружение “Екологичен форум” и Национален парк “Рила”. Патрон на наградата и тази година е първата дама Зорка Първанова, информират от РИОСВ Плевен. Наградата за природозащита е на името на Мими Праматарова - първият директор на Национален парк “Рила”.

За участие в конкурса се допускат всички ученици от средните училища у нас, които са родени от 1 януари 1991 до 31 декември 1992 година. Предвидени са три награди. Първата е кристална статуетка и еднократна стипендия в размер на 1 000 лева. За заелия второ място в конкурса е предвидена грамота и стипендия от 500 лева, третата награда е грамота и еднократна стипендия от 300 лева. Темата може да бъде разработена като стих, стихотворение, разказ или есе. Обемът на творбата не трябва да надхвърля 500 думи.

Готовите материали за националната награда се предават в два екземпляра на хартиен носител, текста следва да бъде записан и на CD. Творбите с данни за обратна връзка трябва да бъдат изпратени на адреса на Национален парк “Рила” в Благоевград. Крайният срок за получаване на творбите е 24 април 2009 година.

Брошура с пълната информация за условията на конкурса може да бъде получена от Регионалната инспекция  по околната среда и водите Плевен.