Детски пролетен празник организират в Ловеч
Детски пролетен празник организират в Ловеч / netinfo

Детски празник “Пролетно насторение” за децата със специални образователни потребности ще се проведе днес от 13.30 часа в Ловеч.

Организатор на събитието е Ресурсният център за подпомагане на интегрирано обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Ловеч. В празничната програма ще участват деца от ловешките училища “Св. Климент Охридски”, “Димитър Димов”, “Тодор Кирков”, “Панайот Пипков” и “Св. Св. Кирил и Методий” в квартал “Гозница”. Ученици от паралеките по изобразително изкуство в училище “Тодор Кирков” ще помагат на децата от Ресурсния център да рисуват върху чадърчета пролетни цветя. Тези, които учат специалност фризьорство в Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги ще направят прически на децата със специални поребности, а учениците от паралелките по шивачество ще им подготвят специални аксесоари.

За почерпката на всики участници ще се погрижат учениците по готварство, които ще приготвят хапки. Специално жури ще избере Мини мис и Мини мистър "Пролетно цвете".