На Шипка вали сняг, движете се с вериги
На Шипка вали сняг, движете се с вериги / снимка: БГНЕС

На прохода "Шипка" времето е облачно и вали сняг. Пътните настилки са заснежени, но се опесъчават, потвърдиха за Дарик радио от Областно пътно управление - Стара Загора.

 

Извън пътното платно натрупалата се снежна покривка е 40 см. Затворен за движение е пътят Шипка – Бузлуджа. Времето е ясно, а температурата е минус 6 градуса.

 

Продължава забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Всички останали моторни превозни средства трябва да се движат задължително с вериги.

 

Проходът на Републиката остава затворен поради ремонт до края на месец юли. На автомагистрала “Тракия” времето е облачно, пътните настилки са сухи и видимостта е добра. Температурата е 2 градуса. Няма ограничения в движението.

 

Около 20 см е снежната покривка в планинската част на сливенския Балкан, съобщи за Дарик дежурният диспечер от Областно пътно управление. Машини на фирмата, поддържаща пътищата в тази част, почистват и опесъчават участъка „Даула” – Раково. Пътната настилка от местността „Чуката” до „Карандила” е почистена. Забранено е движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета по пътя Сливен – Стара река и на товарните автомобили с тегло над 10 тона. В равнинната част пътищата са мокри.