Студенти обгрижват самотни и стари хора
Студенти обгрижват самотни и стари хора / netinfo

Студенти от Тракийския университет участват в програмата на Община Стара Загора “Топлина за теб”.Младите хора вече са провели няколко срещи с възрастни самотни хора от старозагорските села.

 

“ В началото ни посрещнаха доста резервирано. Притесняваха се от нас, но когато проведохме първите си разговори, те се отпуснаха и споделиха с нас своите радости и спомени.

В Братя Кунчеви и се запознах със самотна жена, която вижда единствената си дъщеря изключително рядко, защото е омъжена в Мароко. Самотната старица ме прие радушно, разговаряхме, обсъдихме живота, политиката и разбира се сериалите.

Надявам се, програмата “Топлина за теб”  да продължи, защото с моите колеги подаваме ръка на хора, които са лишени от нещо много важно-човешко присътвие и топлина”. Това разказа в студиото на Дарик Искра Златева. Тя е четвъртокурсничка от Тракийския университет, специалност социални дейности.

 

Искра се надява, че ще успее да се реализира като специалист в България и смята, че все още има какво да научим за доброто в живота.