Работници на „Новера” протестираха пред Столична община
Работници на „Новера” протестираха пред Столична община / cнимки: DarikNews, Юлиана Николова

Над 300 роми, бивши служители на фирмата концесионер Новера, протестираха пред Столична Община. Те настояваха кметът на София Бойко Борисов да поднови договора с концесионера и да върне негодуващите на работа. Протестът беше прекратен 1 час след започването му поради липса на официално разрешение.

 

Ромите бурно скандираха против столичния кмет Бойко Борисов. Протестиращите обясниха, че в „Новера” са получавали редовно заплатите си и са били доволни от работата си. По думите им, ако те бъдат върнати на работа, София ще блесне от чистота за 24 часа. Ромите дори се обявиха против колегите си от новите фирми концесионери.

 

Столичният кмет Бойко Борисов заяви, че протестът е във вреда на ромите, които нямат официално разрешение за протестни действия. „Те протестираха десет дни, като не се явяваха на работа. Те искат да протестират за работните си места. Всеки, който си подаде молбата да напусне и иска да бъде назначен на подобен щат и работа, в момента всички фирми набират работници, още днес ще ги назначат”, коментира столичният кмет.