Петя Александрова получи специалната статуетка на поетичния конкурс в Свиленград
Петя Александрова получи специалната статуетка на поетичния конкурс в Свиленград / netinfo

 

Първа награда и специалната статуетка на националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка” получи Петя Александрова от София. На официална церемония в голямата зала на Общинска администрация Свиленград наградите й бяха връчени от съпругата на кмета на Свиленград Елена Манолова, по чиято инициатива се провежда конкурсът.

Журито, с председател Николай Петев - председател на Съюза на българските писатели и членове поетите Ивайло Балабанов и Воймир Асенов присъди  втора награда  на Цонка  Христова  от Дряново. Трета награда получи  Илиана Илиева  от София.

  

Тази година журито даде и две поощрителни награди  на младите поетеси от Свиленград Боряна Станева и Катя Иванова.

 

В малката  възрастова група  първа награда получи 14- годишният Димитър  Божков от Каварна. Журито отличи с втора награда  18-годишния Илиан Белев от Харманли. Трета награда  получи Георги Марио Климов. Авторът е  на 13 години, от град Ловеч. Поощрителната награда взе и 12-годишната  Мария  Гаралова от град Ракитово.

 

Поетичният конкурс, посветен на жената, се провежда в Свиленград от 2005 година. Наградният фонд е 1500 лева. В изданието тази година участваха 199 автори от цялата страна с общо 290 творби.