Ученичка спечели уникална китара от интернет форум
Ученичка спечели уникална китара от интернет форум / netinfo

      Десетокласничката от СОУ „Васил Левски“ в Севлиево Моника Христова спечели уникална японска китара от интернет форум. 16-годишното момиче попада случайно на сайта www.muzikant.org, където в раздела за китара намира темата „Подарявам китара на ентусиасти“.     

      Антон Тенев е предишният собственик на уникалната професионална китара Ibanez с един двоен и два единични адаптера. Във форума той споделя, че китарата стои в един ъгъла в дома му от една година. Затова решава, че е по-добре да я даде на някой, вместо да събира прах. Той моли в томболата за китарата да участват само хора, които все още нямат китара, но имат голям ентусиазъм. 

      Само седмица след публикуването на своеобразната обява Антон Тенев отсява кандидатите за китарата, а победителят избира на случаен принцип. Така Моника се оказва голямата победителка. Тенев веднага се свързва с

нея и родителите й и идва в Севлиево, носейки така мечтаната от Моника китара. Благородният мъж споделя, че това е неговата философия за живота, както и че не е хубаво да се трупат вещи, които могат да се използват от някой друг. Тенев е убеден, че парите не винаги носят удовлетворение и затова не е продал музикалния инструмент. Той е категоричен, че ще следи развитието на Моника, дори вече е написал музика за песен, която скоро ще изпрати на талантливата севлиевка.