Откриват учебен ресторант в Кулинарната академия
Откриват учебен ресторант в Кулинарната академия / netinfo

Нов учебен ресторант, наречен „Таланти”, ще бъде открит в Кулинарната академия към добричкия Международен колеж днес в 18.00 часа. Студентите от колежа ще показват в ресторанта кулинарните си умения в изискана реална обстановка. Учебното заведение е за подготовка на майстор-готвачи.

Ресторантът има 40 места и ще предлага основно интернационална кухня и сладкарски изделия. Кухненското оборудване е от световно известни производители за бранша. 

Заведението на академията ще е отворено за свободни посещения от понеделник до петък, както и за организирани събития от различен характер.

На официалното откриване на ресторант „Talents” български и чуждестранни гости ще имат възможността да опитат кулинарните изкушения, които първият випуск студенти на академията ще приготви само месец след завръщането си от 5-месечен стаж във водещи хотелски и ресторантски вериги в Холандия.

Откриването на ресторант “Talents” съвпада и с отбелязването на първия рожден ден на Кулинарна академия HRC. За този кратък период академията стартира обучението на три випуска студенти по програма на висши кулинари и експерти, с цел да ги подготви за успешна кариера в световната хотелиерска и кулинарна индустрия.