Предлагат съкращаването на още 1500 работници от „Кремиковци”
Предлагат съкращаването на още 1500 работници от „Кремиковци” / снимка: Sofia Photo Agency

Ръководството на комбината „Кремиковци” е внесло предложение за съкращаването на още 1500 работници, съобщи за Дарик радио председателят на федерация „Металици” към КНСБ Васил Яначков. На 5 март синдикатите се срещнаха с мениджърите на комбината, за да обсъдят възможностите за оздравяването на „Кремиковци” и изплащане на неизплатените възнаграждения на работниците.

Приемаме аргументите на ръководството, че „Кремиковци” не работи от дълго време и няма инвеститори, заяви Яначков. „В същото време не сме съгласни с това, че при тази обстановка искането за съкращения става, при положение че продължават да се държат на ръководни длъжности хора, които са пенсионери, имат дублиращи се длъжности директорски, абсолютно ненужни”, каза лидерът на синдикалната организация към КНСБ в комбината.

Все още няма яснота кога ще бъдат изплатени ноемврийските заплати на всички работници, както и по какъв начин ще бъдат обезщетени хората, предвидени за съкращение. По думите на Яначков ръководството на Кремиковци е заявило, че работи по оздравителна програма за комбината.

В понеделник металурзите излизат на поредния си протест, който ще завърши с палатков лагер пред Министерския съвет.

Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!