Осем души пострадаха при тежка катастрофа в София
Осем души пострадаха при тежка катастрофа в София / DarikNews

17-годишен неправоспособен шофьор предизвика тежка катастрофа в столичния квартал „Дружба”, при която пострадаха тежко осем души. Две коли, едната от които таксиметрова, бяха напълно смачкани при инцидента. Пострадаха и други два автомобила. Пострадалите бяха приети в ИСУЛ, Пирогов и Окръжна болница. 

 

Две жени са постъпили в Окръжна болница „Св. Ана” и ще останат за лечение, няма опасност за живота им съобщи за Дарик директорът на лечебното заведение доктор Димитър Димитров. Той обясни, че пострадалите са с комоцио – сътресение на мозъка. 

Постъпилите в спешния институт „Пирогов” са прегледани и освободени за домашно лечение.

 

Един мъж е бил прегледан в ИСУЛ и също е освободен за домашно лечение. 

 

 

Общо десет души са участвали в произшествието. Осем са ранени, двама са без наранявания и са избягали от местопроизшествието. „Единият от тях още не е намерен. Те са били в автомобила на причинилия катастрофата”, коментира за Дарик говорителят на КАТ Любка Маринова

 

Двама души бяха затиснати в катастрофиралите автомобили и се наложи намесата на пожарната, за да бъдат освободени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи. Две коли бяха напълно смачкани при инцидента, след като са удариха челно, по-леко пострадаха и други два автомобила. Инцидентът стана около 9.30 часа на бул. "Цветан Лазаров", недалеч от магазина „Кауфланд”, в квартал „Дружба”, уточниха от полицията.