Стара Загора

Да развеем българското знаме

28 февруари 2009 15:30 | Автор: Александра Гинева

Да развеем българското знаме Евгени Жеков и Кънчо Филипов раздаваха българското знаме на старозагорци © Дарик Стара Загора  

Над 1000 български трибагреника бяха раздадени в Стара Загора по инициатива на Движение ″Напред″. Пред сградата на Общината председателят на партия “Лидер” Кънчо Филипов и депутатът от Български земеделски съюз Евгени Жеков лично подаряваха знамената на старозагорци.

“Искаме българите да развеят националния флаг в навечерието на Националния празник и това не е предизборна кампания!”, каза за Дарик радио Кънчо Филипов.

 

Според председателя на партия “Лидер”  има “пресилен елемент” в изказванията на местното ръководство на ВМРО относно действията на Областният управител Мария Нейкова за реставрация на Ески джамията.

“Не съм запознат със случая, но до колкото знам Областният управител винаги е защитавала реставрацията на джамията. Може би колегите са подтикнати от промените в Закона за културните паметници и свързват решението на г-жа Нейкова с партийната си принадлежност. Мисля, че това е пресилено!, заяви Филипов.

 

Той уточни, че се разграничава от действията на местните войводи.

“Инициативата е само на ВМРО. На национално ниво ние не сме запознати със случая. Смятам, че това е един национален празник и трябва да се чества достойно!”, допълни председателят на партия “Лидер”.

 

Общо пет хиляди български трибагреника ще бъдат раздадени в Старозагорско по инициатива на Движение ″Напред″.  Така формацията стартира кампанията ″На 3 март развей  българското знаме″, която ще продължи до втори март. Етикети: знаме, Ески джамията, областният управител Мария Нейкова, ВМРО, Кънчо Филипов, партия “Лидер”, Движение "Напред", Стара Загора

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Омагьосаната къща (2013)

Гръм е изоставено малко коте, което се лута само и изгубено из града. Една нощ, докато търси подслон...

Световъртеж

Държавен театър Гео Милев Камерна зала 32

Постановка на Държавен театър "Гео Милев" , Ст. Загора Историята в "Световъртеж" се завърта около...

Двама полицаи се готвят да щурмуват апартамент, в който се е барикадирал въоръжен бандит. Единият казва на другия: - Ти влизай пръв, а аз после… Виж още