Стара Загора

Да развеем българското знаме

28 февруари 2009 15:30 | Автор: Александра Гинева

Да развеем българското знаме Евгени Жеков и Кънчо Филипов раздаваха българското знаме на старозагорци © Дарик Стара Загора  

Над 1000 български трибагреника бяха раздадени в Стара Загора по инициатива на Движение ″Напред″. Пред сградата на Общината председателят на партия “Лидер” Кънчо Филипов и депутатът от Български земеделски съюз Евгени Жеков лично подаряваха знамената на старозагорци.

“Искаме българите да развеят националния флаг в навечерието на Националния празник и това не е предизборна кампания!”, каза за Дарик радио Кънчо Филипов.

 

Според председателя на партия “Лидер”  има “пресилен елемент” в изказванията на местното ръководство на ВМРО относно действията на Областният управител Мария Нейкова за реставрация на Ески джамията.

“Не съм запознат със случая, но до колкото знам Областният управител винаги е защитавала реставрацията на джамията. Може би колегите са подтикнати от промените в Закона за културните паметници и свързват решението на г-жа Нейкова с партийната си принадлежност. Мисля, че това е пресилено!, заяви Филипов.

 

Той уточни, че се разграничава от действията на местните войводи.

“Инициативата е само на ВМРО. На национално ниво ние не сме запознати със случая. Смятам, че това е един национален празник и трябва да се чества достойно!”, допълни председателят на партия “Лидер”.

 

Общо пет хиляди български трибагреника ще бъдат раздадени в Старозагорско по инициатива на Движение ″Напред″.  Така формацията стартира кампанията ″На 3 март развей  българското знаме″, която ще продължи до втори март. Етикети: знаме, Ески джамията, областният управител Мария Нейкова, ВМРО, Кънчо Филипов, партия “Лидер”, Движение "Напред", Стара Загора

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още