Краси Аврамов: Няма да се откажа от „Евровизия”
Краси Аврамов: Няма да се откажа от „Евровизия” / снимка: DarikNews - Юлиана Николова

Красимир Аврамов беше избран в събота да представи страната ни на международния конкурс "Евровизия" в Москва. Оттогава песента му беше подложена на жестока критика от едни от най-добрите ни музиканти. Композиторът Найден Андреев го призова да се оттегли незабавно, а професионалисти като Йорданка Христова и Кирил Маричков обвиниха директно Аврамов, че не може да пее. Скандалът, който тепърва набира скорост, е най-грандиозният, откакто страната ни участва на "Евровизия". Към коментарите за качеството на песента се прибавят и слуховете, че победата на Краси Аврамов е била нагласена.

В специално интервю за Дарик-Сливен Красимир Аврамов заяви, че няма да се оттегли от участието си в „Евровизия” и допълни, че той се е представил достойно на сцената и е направил невероятно шоу.

Ето какво още каза победителят на българската „Евровизия” в интервю за Дарик:

Много хора, особено сред колегите, не обичат победителите. Те искат да вървят след победителя само когато той е спечелил нещо и е направил нещо извън България – тогава се присъединяват всички. Ние се представихме достойно на сцената, с едно невероятно шоу. Публиката ни аплодира страхотно по време на самото изпълнение. Аз останах много радостен и щастлив, че България ми гласува доверие и то най-реално, чрез sms-и и телефонни обаждания.

Как приемаш упреците, че вотът е манипулиран?

Уникално е, че има хора, които могат да го кажат това нещо и да ме нападат. Аз не съм свикнал на такива отношения. За първи път в живота си се сблъсквам с толкова много отрицателна енергия. Дори, се учудвам, че самата Поли Генова ме атакува и напада. Не съм очаквал, че колега може да го направи това нещо. Дал съм достатъчно много през всичките тези години – от детските си години досега, и смятам, че съм направил много хора щастливи. Всичко това, което говорят, е просто тинтири-минтири. Те не обичат хора, които са били в чужбина. Успехът на другите хора тях не ги интересува.

Един от композиторите в България те призова да се оттеглиш от участието си в „Евровизия”. Имаш ли намерение да го направиш?

Няма да се откажа. Това е моята позиция. Всичко е станало благодарение на Бог. Аз се моля от детските си години. Всеки мой успех се дължи на истинско отношение към хората, с много любов, молитви и това е. Това, което ще стане, то ще стане. Никой не може да променя плановете и съдбата. Който е гледал предаването, знае, че аз се задавих от сълзи, от радостта си и това е съвсем нормално да доведе до грешки. Очевадно е, когато човек се радва от сърце, да направи грешки. Аз съм гледал и музикалните награди „Грами”, и „Оскарите”, когато хората получават награди, когато се разплачат по време на песента, публиката ги обича повече, защото те са истински, те показват сърцето си. Това не беше конкурсната песен моето финално изпълнение. Това не е конкурсната песен, това е финалът, моята радост. Аз можех и въобще да не пея на тази песен, можех само да се усмихвам и върху моя плейбек, върху музиката, само да махам на хората за това, че съм спечелил. Въпреки всичко отново исках да пея, исках отново да си излея радостта. Стотици sms-и получих на моя телефон.

Смяташ ли, че ако през тези 10 години не беше в САЩ, а беше в България, щеше да има такава реакция?

Нямаше да има такава реакция. Тази реакция идва не от хората, не от нормалните зрители, тази реакция идва само от колеги – една част от колегите. Много от колегите ме уважават и поддържам връзка с тях. Нападките идват само от колеги от музикалния бизнес. Миналата година те атакуваха Deep Zone, но те не направиха никакви протести срещу тях, защото Deep Zone – Деян, беше изградил все пак отношение с колегите като правеше ремикси за повечето колеги, и те нямаха основание да го нападат по този начин. Но Deep Zone бяха атакувани по същия начин. Винаги съм бил различен. От детските си години съм различен. Атаки съм получавал от дете.