Затвориха Хаинбоаз, аварирали тирове и обилен сняг парализираха областта
Затвориха Хаинбоаз, аварирали тирове и обилен сняг парализираха областта / netinfo

Проходът Хаинбоаз е затворен за неорпределено време заради силния снеговалеж, съобщиха от Областно пътно управление – Велико Търново. Снощи няколко аварирали тира допълнително затрудниха движението и около 19,00 часа проходът бе затворен изцяло за преминаване на моторни превозни средства. В момента Хаинбоаз се почиства, но работата на машините е силно затруднена заради усложнената пътна обстановка.

 

Затворен е и пътя Русе - Габрово в участъка от Полски Тръмбеш до Велико Търново.

 

Въпреки изкараната цяла налична почистваща техника, движението в почти цялата област е затруднено. Най-много снегонавявания има в района на Павликени и Вишовград. Аварирали тирове блокират движението в Полски Тръмбеш, Самоводене и Масларево.

 

Въведени са следните ограничения: За целия Свищовски регион всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги. Движението по пътя Бяла - Плевен в участъка от Масларево до Овча могила също е с вериги. По второкласния път Миндя – Елена товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. В този пътен участък има надвиснали клони, които допълнително препречват и усложняват движението, предупреждават от пътната служба.

 

Натрупаната снежна покривка в цялата област е около 50 см, а във високите части на Еленския балкан достига до метър и половина. Температурите навсякъде са около нулата, информират от пътно управление.