Взривиха столичния бар Неро
Взривиха столичния бар Неро / снимка: DarikNews - Юлиана Николова

Един от най-известните и луксозни клубове в столицата бар "Неро" беше взривен малко след 1:00 ч. тази нощ. Взривът е бил с тротилов еквивалент от близо 450 грама. Няма пострадали от силната експлозия, тъй като тази вечер заведението е било затворено. Взривната вълна е изпочупила прозорците на обектите не само около заведението, но и на отсрещната страна на булеварда. Взривеното заведение е собственост на скандално известния бизнесмен Николай Методиев-Пилето.

 

Около 1:15 часа млад мъж, по описание на очевидци на около 25 – 30 години, е хвърлил малка торба с взрива пред заведението и побягнал. Минути по-късно силен взрив е разтърсил столичния булевард „Витоша”. От ударната вълна цялата предна част на бара е изпотрошена, а жилищен блок, намиращ се на около 50 – 60 метра, е останал без прозорци. По случайност няма жертви, тъй като поради късния час на улицата не е имало минувачи. Бар „Неро” се охранява от пазач, но той не е пострадал, тъй като се е намирал в задната част на сградата. Хората, живеещи в съседния блок, разказаха пред Дарик какво са чули: „Блокът просто подскочи и погледнах през прозореца. Имаше пушек. След 2-3 минути полицията дойде. Взривът беше страшно силен”.

 

Тази сутрин беше извършен и втори оглед на мястото на взрива. По време на огледа пред бара се появи и собственикът му – бизнесменът Николай Методиев-Пилето. В началото той отбягваше репортерите, но в крайна сметка заяви:

 

„Все на мен, защо пък все на мен да се случва. Сигурно аз съм един от милионите, на които им се случва. Явно съм им много симпатичен. Какво да им кажа на хората, с каквото мога, ще им помогна. Няма от какво да се страхувам и не смятам да се крия от никого. Животът продължа”.  

 

Николай Методиев-Пилето е известен с това, че срещу него се водеше дело за контрабанда на китайски стоки в изключително големи размери – близо 4 милиона долара, през ГКПП – Калотина и ГКПП – Кулата. По това дело той беше признат за невинен от съда.