Св. Валентин е по-важен за мъжете, отколкото за жените
Св. Валентин е по-важен за мъжете, отколкото за жените / снимка: Sofia Photo Agency

Мъжете държат повече от  жените на Свети Валентин, като почти три пъти повече представители на силния пол смятат празника за много важен за връзката, съобщи Фимейл фърст, позовавайки се на изследване на марката "V Water".

 

Резултатите от изследването оборват твърдението, че мъжете отбиват номера за празника с купени в последния момент цветя. Повечето господа планират вечерта шест дена предварително, колкото и невероятно да звучи това на жените.

 

По традиция организацията се пада на мъжете. Затова не е чудно, че 50 процента от мъжете с любовна връзка казват, че се чувстват притиснати да празнуват.Те не би трябвало да се притесняват толкова, защото почти две трети от анкетираните жени признават, че за тях Свети Валентин не е важен и не се вълнуват как ще прекарат вечерта.

 

Празникът не е необходимо да е в скъп бар или ресторант. 70  процента от жените казват, че предпочитат по-неангажираща и ненатоварваща бюджета атмосфера, включително за романтична вечеря вкъщи. Три четвърти от двойките признават, че ако си останат у дома, е много вероятно да си легнат рано, допълва БТА.

 

Освен това американски учени намериха отговора на стария въпрос какво наистина търсят жените и мъжете в любовта. Мъжете ценят образованието, а жените - желанието на мъжа да има семейство и деца, съобщи Фимейл фърст. Мъжете все повече се интересуват от добре образовани жени с финансови перспективи, установиха учени от Университета на Айова. Жените пък търсят мъже, които държат на семейството.

 

Социолозите Кристин Уелан и Кристи Боксън анализират резултатите от проучване, в което анкетираните подреждат по важност 18 черти, които предпочитат у противоположния пол. На първо място в списъка на мъжете е взаимното привличане и любовта, емоционалната стабилност и финансовите перспективи. Най-маловажните качества в него са непорочността и сходните политически възгледи. Жените ценят най-много у партньора желанието за дом и семейство и амбициите. Изтънчеността за тях е маловажна.