Цветанов: Премиерът да каже кой прави далаверите с ДДС
Цветанов: Премиерът да каже кой прави далаверите с ДДС / снимка: Sofia Photo Agency

Премиерът да излезе и да каже кой носи отговорност за всички схеми и далавери с източване на ДДС, които взеха поста на изпълнителния директор на НАП Мария Мургина. Това заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който пристигна в Пловдив за откриването на Втората младежка академия на партията.

 

За съжаление и тази смяна, както и всички останали, които бяха на такива високи постове в управлението на държавата, Станишев не казва какви са мотивите за подаването на оставки и дали някои от висшите кръгове около политическите партии, които днес управляват, не са се възползвали от подобни злоупотреби с парите на българския данъкоплатец, каза още Цветанов.

 

Той припомни, че експерти на ГЕРБ отдавна са информирали обществеността за източването на над милиард лева годишно с данъчни измами. 

 

Относно вота на недоверие срещу правителството Цветанов коментира, че той най-вероятно няма да мине в понеделник, защото всичко зависи от НДСВ, а те ясно показват, че не желаят да се отделят от управляващата коалицията, докато „все още има какво да се разграби от трапезата”.

 

Други новини от Пловдив