Фенове поискаха от кмета да спаси плевенския футбол
Фенове поискаха от кмета да спаси плевенския футбол / netinfo

Фенове на ФК “Спартак Плевен” се събраха днес на протест пред сградата на Община Плевен с искания към кмета Найден Зеленогорски “да спаси плевенския футбол”. “Емблемата на футбола в града се разпада, а на общинарите не им пука”, коментираха недоволни запалянковците.

 

Техните искания бяха Общинският съвет да отпусне средства за нуждите на клуба, който бил в много тежко състояние. Клубът обаче е частен и Община Плевен няма задължения да подпомага издръжката му, категорични бяха от администрацията.

 

Нещо повече - те дори обвиниха президента на “Спартак Плевен” -  Пламен Николов, че предизвиква изпадането на отбора във “В” група, като е продал 12 професионалисти. Според правилата в българския футбол, ако до началото на пролетния дял отборът не обяви 11 професионалисти, които да започнат сезона, директно изпада в по-долната група. След като самият президент Пламен Николов не се грижи за клуба си, как очаква Общината да го направи, коментираха хората от администрацията.

 

Те изтъкнаха, че плевенска Община е дала под наем на футболистите стадион “Плевен” за минималните 80 лева месечно, което е по-малко от стотинка на квадратен метър.

 

Протестиращите получиха официално разрешение от кмета Найден Зеленогорски да проведат протеста си, но на дадения им стадион. От ръководството на фенклуба не пожелаха да преместят шествието на стадиона под предлог, че там няма кой да ги чуе.