Станишев: В България най-голямото богатство и капитал са хората
Станишев: В България най-голямото богатство и капитал са хората / снимкa: БГНЕС

Недопустимо е да се делят хората на категории, още повече когато имаш претенции на национален лидер. Такъв начин на мислене е и глупав и опасен. Tова каза в Перник министър-председателя Сергей Станишев в коментар на думите на кмета Бойко Борисов по време на срещата му с българи в Чикаго.

В България най-голямото богатство и капитал са хората и не мога да ги нарека човешки материал, заяви Станишев. При срещата си с пенсионери в Перник премиерът подчерта, че страната ни има много проблеми и една от целите на икономическия план на правителството е съвместно с бизнеса и синдикатите да запазят работните места в условията на кризата.

По повод пенсиите Станишев представи пред възрастните програмата за увеличение на парите им през тази година, като отбеляза, че дохода им, осигурен от държавата, от 2005 година насам е скочил с 75 процента.

България е финансова стабилна и има резерви за подпомагане, заяви още Станишев.

Министър-председателят инспектира извършения ремонт в специализираната белодробна болница в Перник. За обновяването на лечебницата, която обслужва пациенти от югозападна България, здравното министерство е отпуснало 1,3 млн. лева. при срещата си с болничния персонал Станишев подчерта, че тази година най-големия бюджетен ресурс – близо 500 млн. лева, е за здравеопазването.