Протестиращи към управляващи: Спрете да крадете!
Протестиращи към управляващи: Спрете да крадете! / снимка: DarikNews, Юлиана Николова

Около 100 души излязоха на протест пред Народното събрание. Поредната демонстрация е под надслов „Спрете да крадете!”, който се отнася за парите на младите хора в България.

Протестиращите призоваха народните представители да излязат пред парламента, за да покажат публично, че вършат своята работа и да се срещнат с избирателите си. Към тях се присъединиха единствено Мартин Димитров и Иван Сотиров от СДС, както и Светослав Малинов, представител на ДСБ.

Основното искане е оставка на цялото правителство. Студентите и гражданските организации на протеста са изготвили стратегия за развитие и обществен контрол. Сред основните точки в нея са икономическо и социално развити чрез образование, научни изследвания и нови технологии, реализация на способни млади хора в България, както и политика за развитие на страната ни, конкурираща ни с най-развитите държави и общества.

Полицейското присъствие е по-слабо в сравнение с предишните протести, липсват провокатори и ултраси.

Протестиращите се заканиха, че следващата седмица отново в сряда ще бъдат в готовност за нов протест, в чийто център ще бъде докладът на Европейската комисия, който трябва да бъде готов в четвъртък.